nieuws

Naar de grote kerstparade of liever een rustige winterwandeling?

De midwinterhoorns blazen je tegemoet tijdens de winterwandeling in het Reestdal en in het dal van de Mosbeek kun je dit weekend ook een heerlijke winterwandeling maken, in stilte met een gids. Er is een sprookjestuin en een grote kerstparade op het kerstplein in Almelo! Een paardenmarkt in Goor en natuurlijk de kerstmarkt en het Dickensfestijn Deventer!

Kerstparade en sprookjestuin Almelo

Vandaag en morgen volop kerstsfeer in de binnenstad van Almelo. Gezellig de kerstinkopen doen en genieten van het kerstprogramma op het kerstplein ”De Koornmarkt” in hartje Almelo met een reusachtige kerstboom, verkoophuisjes, kerstmuziek en een leuke draaimolen. En niet te vergeten de sprookjestuin en een grote kerstparade met allerlei Disneyfiguren zoals Anne en Elsa uit Frozen die voorlezen.
Kerstmarkt
Kerstmarkt © Gerhard Gellingen/Pixabay

Paardenmarkt Goor

Vrijdag wordt sinds 1362 de jaarlijkse paardenmarkt in Goor gehouden. Op de ’Schoolfeestweide’ staan voor dag en dauw paarden, pony’s en ezels klaar om verkocht te worden. Handelaren komen uit het hele land. Naast de paardenmarkt is er ook de wekelijkse warenmarkt.
Paardenmarkt
Paardenmarkt © RTV Oost

Kerstmarkt en Dickensfestijn in Deventer!

Tot en met zaterdag is het weer tijd voor de 'Kerstmarkt Deventer' in de Lebuïnuskerk in Deventer. Struin langs meer dan 80 kraampjes en vind de meest leuke kerstartikelen, kleding en decoratie terwijl de prachtige klanken van zangkoren je begeleiden. Sfeer en kwaliteit bepalen de boventoon. 
Kerst in Deventer
Kerst in Deventer © Dickensfestijn

Winterwandeling Mander

Het Dal van de Mosbeek bij Mander maakt zich op voor de winter. Het wordt stil buiten, tijd om te genieten van de rust. Kom zaterdag naar deze prachtige winterwandeling. We verzamelen om 14.00 uur bij Infocentrum IJs & Es en gaan dan samen met onze gids op excursie.
Winterwandeling
Winterwandeling © Nile Pixabay

Midwinterhoorns en wandelen Oud Avereest

Zondag klinken er midwinterhoorns vanaf bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest door het Reestdal. De ‘Ekelbloazers’ uit Zuidwolde blazen op meerdere locaties op hun midwinterhoorn en laten je genieten van deze eeuwenoude traditie tijdens je winterwandeling.
Midwinterhoorn
Midwinterhoorn © Sabine van Erp Pixabay
 Nog meer leuke dingen, uitjes en evenementen vinden in onze provincie? Kijk dan vooral even hier
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.