nieuws

Lemelervelds transportbedrijf heeft oog voor gezondheid van truckers: "Gehaktballetje op zijn tijd moet kunnen"

"Een gehaktballetje op zijn tijd moet kunnen", aldus Alfred Kinds
"Een gehaktballetje op zijn tijd moet kunnen", aldus Alfred Kinds © RTV Oost / Mark Bakker
Een gehaktbal in een wegrestaurant waar het vet van langs je mondhoeken druipt of een schnitzel ter grootte van een deurmat. En om nog even na te genieten van die maaltijd een sigaretje roken. Dat is het stereotypebeeld over truckers, maar volgens chauffeur Alfred Kinds klopt dat niet altijd.
En om 'niet altijd' om te buigen naar 'niet' is transportbedrijf Tielbeke uit Lemelerveld begonnen om meer aandacht aan de gezondheid van haar personeel te besteden. "Al het personeel is eerder dit jaar uitgenodigd om zijn vitaliteit te testen. Daarbij werden onder meer je BMI en werkelijke leeftijd berekend", vertelt Kinds.

Problemen aanpakken

Op de uitnodiging werd positief gereageerd, volgens Kinds hebben veel collega's zich aangemeld voor de test. "Soms bleek dat er problemen waren, daar heeft het bedrijf workshops voor geregeld. Zoals hulp bij het stoppen met roken."
De trucker heeft zelf wat aan zijn gewicht gedaan. "Ik zie er wel goed uit, maar ik denk dat wat je eet en hoe je leeft heel belangrijk is. Je moet je levensstijl wel in de gaten houden."

'Lekker fit voelen'

"Je moet tijdens je werk je ding kunnen doen. Als je zwaarlijvig bent, valt dat natuurlijk niet mee. Ik denk dat het wel bij een paar collega's is binnengekomen en dat ze er wat mee doen. Dat is ook de bedoeling. De werknemers moeten zich lekker fit voelen en over twintig jaar nog steeds."
Maar betekent dat het einde van de gehaktballen en schnitzels in de wegrestaurants? "Voor de een is een gehaktballetje wat belangrijker dan voor de ander. Maar het hoort er af en toe wel bij, op zijn tijd moet het kunnen. Ik doe het ook af en toe", besluit Kinds.

Truckersdag

RTV Oost zet vandaag de trucker in het zonnetje. Gedurende onze uitzendingen wordt er de hele dag aandacht besteed aan het werk van de vrachtwagenchauffeur. Een dag waarop de trucker - zo ongeveer letterlijk de motor van onze economie - een schouderklopje krijgt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.