nieuws

Akkoord over nieuwe cao basisonderwijs, maar stakingen gaan gewoon door

Akkoord over nieuwe cao basisonderwijs, maar staking gaan gewoon door
Akkoord over nieuwe cao basisonderwijs, maar staking gaan gewoon door © ANP / Robin van Lonkhuijsen
De bonden en werkgevers in het basisonderwijs hebben een cao-akkoord bereikt, meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb). Toch gaan de aangekondigde stakingen op 30 en 31 januari gewoon door. "Er is nog steeds structureel geld nodig en daarom gaan wij gewoon staken", aldus de bond.
Volgens de AOb krijgt al het onderwijspersoneel vanaf januari een loonsverhoging van 4,5 procent en een eenmalige bonus. Die bonus bedraagt 875 euro bij een voltijdbaan. De rest ontvangt de bonus naar rato. Ook krijgt het personeel een eenmalige nabetaling in februari, die neerkomt op een derde van het maandloon in januari 2020.
Schooldirecteuren en onderwijsondersteuners
In de nieuwe cao is er ook speciale aandacht voor schooldirecteuren en de onderwijsondersteuners. Zo is er een nieuwe functiebeschrijving gemaakt "die recht doet aan de taken die complexer zijn geworden en erbij zijn gekomen".
De onderwijsbond gaat het onderhandelaarsakkoord voorleggen aan zijn leden. Er is een jaar onderhandeld over het akkoord.
Om de partijen dichter bij elkaar te brengen werd Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER), vorige maand aangesteld om de vastgelopen onderhandelingen vlot te trekken. De cao-onderhandelingen waren gestrand, omdat onderwijsbonden het loonbod van de werkgevers te laag vonden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.