nieuws

Rijssense vrachtwagenfamilie: "Trucker moet behandeld worden als mens, niet als nummertje"

"Ik zou heel graag zien dat er meer respect kwam voor de chauffeur op de weg, maar ook bij bedrijven. Dat ze behandeld worden als mens", vindt ex-chauffeur Bennie Tijhuis. "En niet als nummertje", vult zijn vrouw Herma Groteboer aan. 
Het leven van Bennie en Herma staat van kinds af aan al in het teken van vrachtwagens. Het is dan ook niet voor niets dat ze horen bij de 'grootste truckersfamilie van Nederland'. 
Bennie benadrukt dat vrachtwagenchauffeurs voor iedereen belangrijk zijn. "Je ziet de laatste tijd dat chauffeurs bij sommige bedrijven behandeld worden als vuilniszakken. Het zijn wel de mensen die 's nachts rijden voor jou, zodat jij 's ochtends een broodje hebt, een eitje of een kopje koffie."

Een paard als vrachtwagen

Het begon allemaal bij de vader van Herma, Hendrik-Jan Groteboer. In zijn carrière moest hij het eerst doen met een paard, waarmee hij bomen versleepte. "Zijn paard luisterde zo goed, dat als hij zei: 'knol, kom jongen', dat hij kwam", aldus Bennie. 
Herma, de dochter van Hendrik-Jan, ontmoette haar huidige man Bennie op jonge leeftijd. "Mijn zussen gingen allemaal met een monteur", zegt ze." Bennie vult aan: "Dat is in deze wereld. De een ontmoet de ander constant in hetzelfde straatje."

Generatie op generatie

De familie breidt zich dan ook uit en de liefde voor vrachtwagens blijft sterk aanwezig. "De kleinkinderen groeien op tussen de trucks, dus wij denken dat de titel "grootste truckersfamilie" nog wel een tijd bij de familie zal blijven horen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.