nieuws

Opnieuw is het economische succes van Regio Zwolle groter dan landelijk

Wycher Bakker van Eurom (l), burgemeester Snijders van Zwolle en Robbert-Jan van der Worp van 2Sonar
Wycher Bakker van Eurom (l), burgemeester Snijders van Zwolle en Robbert-Jan van der Worp van 2Sonar © RTV Oost / Hans Bellert
De Regio Zwolle blijft economisch groeien. De groei kwam dit jaar uit op drie procent en dat is flink meer dan het landelijk gemiddelde van 2,6 procent. Dat blijkt uit de jaarlijkse Regio Zwolle Monitor, die tijdens het Regio Zwolle Congres werd gepresenteerd.
De cijfers zorgen voor een blij gezicht bij burgemeester Peter Snijders van Zwolle. De opvolger van Henk-Jan Meijer roemt de samenwerking tussen de diverse gemeenten, onderwijsinstellingen en de ondernemers. "We zijn op Utrecht en Eindhoven na de snelst groeiende regio. Daar werken we al jarenlang keihard aan."

Vakkrachten

Toch zijn er ook uitdagingen. Vooral het vinden van geschikte vakkrachten blijkt lastig. Daarom zijn er zogeheten Human Capital-programma's ontwikkelt, legt Snijders uit. "Die zijn vooral concreet. We zorgen dat aanbod en vraag bij elkaar worden gebracht. We maken deze programma's voor zowel jonge talenten, zij-instromers als ouderen met ervaring."
Tijdens het congres werden ook de ondernemersprijzen uitgereikt. Wycher Bakker werd met zijn Genemuider bedrijf Eurom uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar. Zijn onderneming is een "zelfontwikkelende groothandel in elektronische producten voor seizoenen zoals verwarming en airco", legt hij uit. 
De producten worden in het dorp ontwikkeld, waarna de productie in China plaatsvindt. Tijdens zijn speech zei Bakker dat zijn team elke twee weken weer een nieuw product bedenkt. "Je ziet problemen en bedenkt daar een oplossing bij, zoals dat nuttig is."

2Sonar

Start-up van het jaar is 2Solar geworden van Robbert-Jan van der Worp. Dit bedrijf maakt software voor het aanleggen van zonnepanelen. "We hebben een niche gevonden binnen de sector en dat loopt erg goed."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.