nieuws

Politie neemt 7000 euro cash en verboden mes in beslag bij controle A28 bij Staphorst

Politie neemt 7.000 euro cash en verboden mes in beslag bij controle A28 bij Staphorst
Politie neemt 7.000 euro cash en verboden mes in beslag bij controle A28 bij Staphorst © News United / Dennis Bakker
Bij een controle op de A28 bij Staphorst heeft de politie gisteren 7.000 euro cashgeld in beslag genomen. De 25-jarige bestuurder zonder vaste woon- of verblijfplaats en de 20-jarige bijrijdster uit Leeuwarden zijn aangehouden op verdenking van witwassen.
Volgens de politie is de herkomst van het geld twijfelachtig en gaat het om een opvallend groot bedrag. Daarom is het cashgeld in beslag genomen.
In een ander voertuig vonden agenten tijdens de controle illegaal vuurwerk en een verboden mes. Een 23-jarige man uit Coevorden is daarvoor aangehouden. 

Hardrijders

Bij de controle betrapten de agenten ook hardrijders. Eén persoon reed meer dan dertig kilometer per uur te hard en tien anderen reden meer dan veertig kilometer per uur te hard.
Twee reden er zelfs zo hard dat zij ter plekke hun rijbewijs moesten inleveren. Zij reden meer dan vijftig kilometer per uur te hard.

Andere overtredingen

Verder reden er drie bestuurders onder invloed van drank of drugs. Bij de verdachten is bloed afgenomen, dat zal in het laboratorium worden onderzocht.
Vier personen zijn bekeurd omdat zij een telefoon in hun handen hadden achter het stuur. Ook reed één bestuurder door rood en gaf een ander een valse naam op.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.