nieuws

Een ijzige wandeling van Sfinxen naar tanks: het IJsbeelden Festival Zwolle is geopend

ijsbeeldenfestival Zwolle
ijsbeeldenfestival Zwolle © RTV Oost
Wanneer je de tent naast de IJsselhallen in Zwolle binnenloopt, slaat de kou meteen om je heen. Niet zo gek ook, want binnen is het zo'n tien graden onder nul. Het is het toneel van de negende editie van het IJsbeelden Festival, dat vandaag is geopend. In ongeveer een half uur wandel je langs beelden van soms wel zes meter hoog, met als thema 'R-IJS door de tijd'.
"We willen elk jaar een thema die herkenbaar is voor mensen en die hen aanspreekt", legt directeur Eric Broekaart uit. "En met dit thema is dat zo."

Nachtwacht

De bezoekers wandelen van de Sfinxen uit de Egyptische tijd, naar een complete reconstructie van de Nachtwacht, tot voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Kunstenaars uit de hele wereld hebben wekenlang aan de sculpturen van soms wel zes meter hoog gewerkt.
ijsbeeldenfestival Zwolle
ijsbeeldenfestival Zwolle © RTV Oost

Chocomel met rum

En dat is een indrukwekkend gezicht, vinden bezoekers. "Ja het is echt heel prachtig, maar het is ook wel lekker om weer buiten te zijn de warmte in. Want mijn vingers zijn verkleumd. Nu zijn we toe aan een kopje chocolademelk met rum."
De beelden zijn te bezichtigen tot 1 maart 2020. 
Negende editie ijsbeeldenfestival van start
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.