nieuws

Expeditie Oost: Het is gelukt. Nieuwe vrijwilligers voor Sokken voor Peru

Het aantal vrijwilligers voor de goede doelenorganisatie Sokken voor Peru is gestegen. Evenals de naamsbekendheid van onder meer de website. We vinken dan ook de hulp voor de dames van Sokken voor Peru succesvol af.
rtvoost-menu-sokkenvoorperu-1-evenementen
RTV Oost omarmde de actie van de groep vrouwen uit de grensstreek van Twente en Grafschaft Bentheim, die sinds eind 2006 breien voor een goed doel. Sokken, kniekousen, handschoenen en mutsen in allerlei kleuren en maten, dat is wat zij maken. 
Sokken voor Peru
Sokken voor Peru © Esther Rikken

Hulp

Door de succesvolle verkoop van de afgelopen jaren, hebben de vrijwilligers met meer dan €100.000,- een bijdrage kunnen leveren aan bijvoorbeeld de studiekosten van de kinderen uit de tehuizen in Peru. Ook kon een aantal weeskinderen in Cajamarca worden geopereerd dankzij Sokken voor Peru.

Succes
"Door onder meer Overijssel in Actie hebben zich inmiddels een aantal verkopers en verkoopsters gemeld die de sokken, mutsen en overige breiwerken gaan verkopen op braderieën, jaarmarkten, kerstmarkten en de website", aldus Karoline Dirksen, initiatiefnemer van Sokken voor Peru.
Én er zijn mensen die hebben aangegeven te willen breien voor het goede doel. Wat ons betreft is de actie meer dan geslaagd", aldus Dirksen.
Sokken voor Peru
Sokken voor Peru © Team Expeditie Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.