nieuws

Kampenaar niet vervolgd in zaak dode zedenverdachte in speeltuin Assen

Man uit Kampen wordt niet vervolgd in zaak dode in speeltuin Assen
Man uit Kampen wordt niet vervolgd in zaak dode in speeltuin Assen © Persbureau Meter
Het Openbaar Ministerie gaat een 27-jarige man uit Kampen niet vervolgen na de dood van een zedenverdachte in Assen. De man (32) overleed eind augustus in een speeltuin, nadat hij door vijf verdachten werd overmeesterd. De man uit Kampen was een van deze vijf.
Ook de andere vier verdachten worden niet vervolgd door het OM. Die beslissing is genomen naar aanleiding van de resultaten van het forensisch onderzoek en het onderzoek van de politie.
De verdachte probeerde met zijn fiets weg te komen, maar de vader van het meisje dat hij zou hebben misbruikt hield hem tegen. Daarbij kwam het tot een worsteling, waarbij de zedenverdachte viel. De andere vier mannen hebben hem in bedwang gehouden in afwachting van de politie, die inmiddels was gewaarschuwd.
Toen de politie aankwam, bleek dat de zedenverdachte niet meer reageerde. Reanimatie door de politie mocht niet meer baten, de verdachte overleed ter plaatse. Het Openbaar Ministerie heeft het vasthouden beoordeeld als "gerechtvaardigd burgeroptreden."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.