nieuws

Eindsprint Overijssel in Actie

Eindsprint
Eindsprint © Pixabay
We naderen het einde van 'Overijssel in Actie' maar kunnen in de laatste week jouw hulp nog goed gebruiken. Steun de actie ‘Ik wil een pup’ en meld je aan als puppypleeggezin. Heb jij nog kleding en voedingswaren over? Daar maak je Stichting de Eethoek weer heel blij mee. Of wil jij je lange lokken doneren aan Stichting Haarwensen zodat zij daar mooie haarwerken van kunnen maken? Geef je dan op.  Steun de diverse acties en help ze in de laatste week nog naar hun doel. Zaterdag 21 december maken we in een slotuitzending bekend wat alle acties in totaal hebben opgebracht! Kijk voor meer informatie op www.rtvoost.nl/overijsselinactie 
rtvoost-menu-overijsselinactie-1-evenementen
Deze week gaan de ambassadeurs nog even hard aan het werk om hun doel te behalen.
Sommige doelen zijn al behaald, denk aan de Sinterklaascadeaus die uitgedeeld zijn in Zwolle, de AED's die zijn besteld voor de EHBO in Denekamp. Maar sommige doelen kunnen in deze laatste eindsprint naar de slotuitzending nog wel wat hulp gebruiken.
Jouw Haar, Mijn Haar
RTV Oost houdt aanstaande woensdag 18 december een knipmiddag voor Stichting Haarwensen. Van 15.00 tot 18.00 uur kan iedereen, in het teken van Overijssel in actie, haar doneren. Er zijn alleen twee voorwaarden: het haar moet tenminste 30 centimeter zijn én ongekleurd. De 8-jarige Suze uit Bathmen is erbij. Wil jij ook je lange lokken doneren aan Stichting Haarwensen zodat zij daar mooie haarwerken van kunnen maken? Geef je dan op. Stuur een mail naar haarwensen@rtvoost.nl en laat weten waar je woont. Dan zoeken wij een kapper in jouw buurt. 
Lotte uit Bathmen
Lotte uit Bathmen © RTV Oost
De Eethoek in Almelo zorgt dat er drie keer in de week een gezonde maaltijd klaarstaat voor meer dan honderd mensen. Daaronder zijn veel daklozen en gezinnen met kinderen. Monique en Stephan van Baaren richtten ook de Kleedhoek op. De Overijsselaars weten nu weg goed te vinden: "De kleding komt overal vandaan, mensen sturen zelfs dozen kleding per post", zegt Monique. Ze is blij en ontroerd tegelijk. Maar wie denkt dat er nu niets meer nodig is, heeft het mis, zegt Monique: "Steeds meer mensen weten de Kleedhoek te vinden. Daardoor blijft de behoefte aan mannen- en kinderkleding groot." Wat er binnenkomt gaat er ook heel snel weer uit: voor de kleding staan er nu 464 mensen op de lijst. Daar zitten 105 gezinnen bij. Draag nog steeds je steentje bij en doneer geld of kleding én voedselwaren. Want: samen eten verbindt! 
Stichting De Eethoek
Stichting De Eethoek © Stichting De Eethoek
Ik Wil een Pup
Het werk van een puppypleeggezin is voor KNGF Geleidehonden heel belangrijk. Het biedt de jonge honden de ideale basis voor hun belangrijke taak als geleidehond. Jaarlijks worden er zo’n 200 pups geboren en voor hen allemaal zoeken we een fijn thuis om het eerste jaar door te brengen en te wennen aan de wereld om hen heen.
Is er in jouw leven, tijdschema en hart plaats voor een geleidehond in opleiding? Meld je dan aan als pleeggezin voor KNGF Geleidehonden. 
Blindengeleidehond
Blindengeleidehond © KNGF
Draag ook een steentje bij aan de Overijsselse missie, een hartkliniek voor Tanzania. Samen met Overijsselse vrijwilligers, gepensioneerde artsen, de Overijsselse ziekenhuizen en bedrijven, waaronder VolkerWessels, wordt er gewerkt aan de oprichting van een hartkliniek in de Tanzaniaanse stad Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro. De kliniek wordt gebouwd door plaatselijke bouwvakkers en de verwachting is dat de kliniek over twee jaar in gebruik kan worden genomen. Draag ook jouw steentje bij en doneer geld of spullen. 
Hart voor Tanzania
Hart voor Tanzania © RTV Oost

De Groene Wensboot

De Groene Wens Boot is een fluisterboot die speciaal gebouwd is voor mensen met een fysieke beperking. Een dagje varen is een heerlijk uitje voor gezinnen en families en vrienden die iemand in een rolstoel of rolbed in hun midden hebben. De boot vaart van 15 maart tot 15 november in nationaal Park de Weerribben-Wieden. Een grote wens is het plaatsen van een hekschroef voor een betere bestuurbaarheid en wendbaarheid van de boot bij meer wind. Hierdoor worden schades voorkomen aan de buitenkant van de boot. Deze investering kost €6.900,- en kan alleen doorgaan als er voldoende financiële middelen zijn. Help je mee?
Groene Wens Boot
Groene Wens Boot © Groene Wens Boot
Vind jij ook dat ieder kind moet kunnen sporten? Ieder weekend staan honderdduizenden kinderen op het voetbalveld, hockeyveld of op de tennisbaan of zijn ze in de zaal aan het basketballen of volleyballen. Toch zijn er ruim 423.000 kinderen die leven in gezinnen met een inkomen onder het sociaal minimum. 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Dat zijn gemiddeld 3 kinderen per klas. Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel heeft als doel om kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders de kans te geven om te gaan sporten. De bijdrage van maximaal € 250,- per kind per jaar is bedoeld voor bijvoorbeeld het betalen van het lidmaatschap en de aanschaf van (sport)kleding. Doneer hier en help een kind sporten. 
Kinderen sporten
Kinderen sporten © Sport & Cultuurfonds
Een groep vrouwen uit de grensstreek van Twente en Grafschaft Bentheim breit sinds 2006 voor een goed doel. Sokken, kniekousen, handschoenen en mutsen in allerlei kleuren en maten, ze breien van alles. Deze verkopen ze op dorpsfeesten, jaarmarkten en via de website. De opbrengst van de verkoop gaat naar drie kindertehuizen in Cajamarca in Peru. Door de succesvolle verkoop van de afgelopen jaren, hebben ze al met meer dan €100.000,- een bijdrage kunnen leveren aan bijvoorbeeld de studiekosten van de kinderen uit deze tehuizen. Ook kon een aantal weeskinderen in Cajamarca worden geopereerd dankzij Sokken voor Peru. Maar er blijft geld nodig. Dus help
Een aantal artikelen van Sokken voor Peru
Een aantal artikelen van Sokken voor Peru © Team Expeditie Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.