nieuws

Smeets met handbalsters alsnog genomineerd als Sportploeg van het Jaar

Martine Smeets
Martine Smeets © Orange Pictures
De Nederlandse handbalsters, met Martine Smeets uit Geesteren, zijn alsnog genomineerd als Sportploeg van het Jaar van NOC*NSC. De organisatie heeft het regelement aangepast en zodoende kon de ploeg die gisteren wereldkampioen werd alsnog worden toegevoegd aan de genomineerden.
Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: "Vanaf het moment dat de Nederlandse handbaldames dit fantastische resultaat hebben bereikt, hebben wij ons afgevraagd of het mogelijk zou zijn om dit team nog mee te laten dingen naar de sportprijzen van 2019. Het werd ons al snel duidelijk dat velen deze prestatie aan het jaar 2019 koppelen." 
Dielessen: "We hebben ons daarom afgevraagd of het mogelijk is om onze procedures zo te wijzigen dat we aan deze gedachte recht doen en tegelijkertijd voor faire en uitvoerbare verkiezingen kunnen zorgen. Na het raadplegen van diverse deskundigen en betrokkenen uit de sportwereld hebben we vast kunnen stellen dat dit haalbaar is en het besluit genomen het reglement voor dit jaar te wijzigen."
Ook het 49er FX zeilteam Annemiek Bekkering/Annette Duetz is nog toegevoegd en Estavana Polman maakt nu kans op de titel Sportvrouw van het Jaar. De handbalsters strijden om de titel met de voetballers van Ajax, de dubbelvier roeiers, de teamsprinters bij het baanwielrennen (met Jeffrey Hoogland uit Nijverdal en Roy van den Berg uit Kampen) en het Nederlands vrouwenvoetbalelftal.           
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.