nieuws

Oprichter LokaalHengelo breekt met eigen partij en keert als onafhankelijk raadslid terug in de raad

Oprichter LokaalHengelo breekt met eigen partij en keert als onafhankelijk raadslid terug in de raad
Oprichter LokaalHengelo breekt met eigen partij en keert als onafhankelijk raadslid terug in de raad © Shireen Krus
De gemeenteraad in Hengelo is vanaf vanavond een nieuwe partij rijker. Leo Janssen van Lijst Janssen wordt officieel beëdigd en dat is de twaalfde partij in de raad. De rentree van Janssen is opmerkelijk. Hij stond voor LokaalHengelo op de kieslijst, richtte die partij ooit op, maar zegde onlangs per direct zijn lidmaatschap op.
LokaalHengelo-raadslid Gerrit Megelink moest onlangs zijn zetel inleveren wegens gezondheidsredenen. Janssen was de eerst aangewezene om hem te vervangen. Hij doet dit echter niet namens de partij die hij zelf heeft opgericht.

Regels

"Ik ging er vanuit dat ik mij keurig aan de regels had gehouden", vertelt Janssen. "Na lang wikken en wegen heb ik besloten om terug te keren in de raad, wat helemaal niet mijn bedoeling was." Daar waren ze bij LokaalHengelo niet blij mee, want het bestuur zou hiervan niet op de hoogte zijn geweest.
Janssen wil niet zeggen waarom hij zijn lidmaatschap heeft opgezegd. "Het vertrouwen is er niet meer. Ik ben zeer teleurgesteld, maar ik ben niet van plan de vuile was buiten te hangen. Dat laat ik aan anderen over."

Scherp oppositie

Toch laat het nieuwbakken raadslid los dat hij het niet eens was met de koers van LokaalHengelo, dat met drie zetels in de raad zat. "Als grote lokale partij moet je scherp oppositie voeren en niet alleen maar aardig en vriendelijk blijven. Ik hoop dat ik met mijn stem mensen wakker kan maken. Al zal ik eerlijk zeggen dat ik niet denk dat ik de raad zover krijg om dingen te doen die de coalitie niet wil."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.