nieuws

Michael van Praag biedt excuses aan na opmerkelijke uitspraken over dakdrama FC Twente

Michael van Praag
Michael van Praag © Pro Shots
Michael van Praag heeft op Twitter zijn excuses aangeboden voor de uitspraken die hij gisteren deed bij Radio 1 over het dakdrama bij FC Twente.
Van Praag, die gisteren afscheid nam als voorzitter van de KNVB, maakte daar een opmerkelijke vergelijking. Bij de bouw van stadions voor het WK 2022 in Qatar komen volgens The Guardian jaarlijks honderden mensen om. Van Praag zei daarop: "Ik ben op bezoek geweest bij de voorzitter van de FIFA, om mijn opvolger voor te stellen. Hij begon ook over Qatar. Hij vertelde mij dat het aantal doden in Qatar veel lager ligt. In ieder geval niet een paar honderd, maar rond de twintig. Wat is de waarheid? Bij FC Twente is ook een dak ingestort en daarbij zijn ook mensen gewond geraakt."

Dom

Vandaag zegt hij in een tweet: "Ik wil aan iedereen graag mijn welgemeende excuses aanbieden voor mijn opmerking over het stadion dak van @fctwente. Ik heb het niet gezegd zoals ik dat eigenlijk wilde en bedoelde en dat was dom van me. Het spijt me dat ik mensen pijn heb gedaan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.