nieuws

Rechtbank geeft boeren geen voorrang: spoedappèl afgewezen

Spoedappèl boeren afgewezen
Spoedappèl boeren afgewezen © RTV Oost / Jauke Boerdam
De rechtbank heeft het verzoek van boeren voor een spoedappèl afgewezen. Farmers Defence Force ging in hoger beroep, maar dat hoger beroep dient niet vandaag.
De rechter ziet geen noodzaak de zaak met voorrang te behandelen. Op 24 december is de eerste mogelijkheid het hoger beroep op de rol van de rechtbank te zetten. Dat betekent dat de boeren zich moeten houden aan de uitspraak die de rechter vandaag heeft gedaan.
Geen blokkade
De rechter bepaalde vandaag dat boeren de distributiecentra en supermarkten niet mogen blokkeren. Doen ze dat wel, dan staat daar een dwangsom van honderdduizend euro per overtreding tegenover, met een maximum van vijf miljoen euro.
Farmers Defence Force riep de boeren na de uitspraak op hier gehoor aan te geven. Of de boeren morgen alsnog actie gaan voeren, is niet bekend. Als dat wel gebeurt, dan zal dat niet onder de vlag van Farmers Defence Force zijn. Bouwers die zich hebben verenigd in de actiegroep Bouw in Verzet hebben toegezegd een eventuele actie van de boeren te zullen steunen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.