Kinderen Raalter basisschool klaar voor optreden tijdens het Kerst Muziekgala

Op basisschool De Vogelaar in Raalte zijn de kinderen uit groep acht er helemaal klaar voor. Vandaag mogen ze optreden tijdens het Kerst Muziekgala 2019 van de omroep AVROTROS. Een spannend optreden voor veel kinderen, want koningin Maxima komt kijken.

Gisteren oefenden de kinderen voor de allerlaatste keer hun optreden. "Waar zingen we over eigenlijk?", vraagt een jongen uit de klas aan zijn klasgenoten. "Oh ja, over kerst!" 

Grootste schoolband van Nederland

Alle klassen die deelnamen aan het televisieprogramma 'Lang Leve de Muziek Show' vormen samen de Grootste Schoolband van Nederland. Naast veel jonge talenten zullen ook Suzan & Freek, Gerard Joling, Wibi Soerjadi, Glen Faria en Duncan Laurence optreden.

Zagen, timmeren, en zingen

De kinderen zingen en dansen. Met een zaag en een hamer spelen ze mee met de muziek. Een klein beetje spanning hebben ze wel. "Ik ben wel zenuwachtig, want koningin Maxima komt kijken", zegt een meisje uit de klas.

Een ander meisje uit de klas is ook zenuwachtig, maar niet omdat de koningin aanwezig is. "Er zijn heel veel mensen. Ik snap niet dat iedereen er een heel ding van maakt, ik vind dat niet zo bijzonder. Ik hoop wel dat het net zo goed gaat als tijdens het repeteren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
raalte Cultuur Salland Nieuws
Deel dit artikel: