nieuws

'Akkoord tussen boeren en kabinet over stikstofaanpak', FDF ontkent akkoord

Akkoord tussen landbouworganisaties en kabinet over stikstofaanpak
Akkoord tussen landbouworganisaties en kabinet over stikstofaanpak © DigitalVision
Het kabinet en dertien land- en tuinbouworganisaties hebben een akkoord bereikt over de aanpak van de stikstofproblemen. Dat meldt de NOS op basis van bronnen. Een van de belangrijkste afspraken is dat boeren niet gedwongen worden om hun bedrijf te verkopen aan de overheid en te stoppen. Farmers Defence Force laat weten dat deze informatie niet juist zou zijn.
Boeren die willen investeren, verplaatsen of stoppen krijgen ondersteuning van de overheid. In januari wordt hierover verder gesproken. Het kabinet trekt 250 miljoen euro uit voor de financiering van het pakket van maatregelen voor 2020.
Het pakket is gisteren besproken bij een ontbijt op het Catshuis. Bij dit overleg was, naast minister Schouten van Landbouw, ook premier Rutte aanwezig. De organisaties, verenigd in het Landbouwcollectief, hebben na overleg met hun achterban ingestemd met het akkoord.

Reactie FDF

In een reactie laat Farmers Defence Force (FDF) weten dat de informatie niet juist zou zijn en op oude informatie gebaseerd zou zijn. "FDF moet druk uit blijven oefenen om er voor te zorgen dat we voor jullie een akkoord hebben met dit Kabinet wat ook ten goede komt aan ons verdienmodel!"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.