nieuws

Enschede moet nieuw onderzoek doen naar milieugevolgen door komst moskee

Enschede moet nieuw onderzoek doen naar milieugevolgen door komst moskee
Enschede moet nieuw onderzoek doen naar milieugevolgen door komst moskee © RTV Oost
De Raad van State heeft vandaag het vernieuwde bestemmingsplan voor de moskee aan de Kuipersdijk in Enschede onderuit gehaald. In het plan is niet goed onderbouwd hoeveel verkeersdrukte de moskee veroorzaakt. Dit betekent dat de gemeente een nieuw onderzoek moet doen.
De gemeente krijgt een jaar de tijd om een nieuw onderzoek te doen naar de milieugevolgen door het toekomstige verkeer rond de moskee.
Mogelijk hangt dit samen met de complexe verkeerssituatie die gaat ontstaan als bouwmarkt Hornbach zich vestigt in ditzelfde gebied. Die bouwmarkt zal ook veel verkeer aantrekken.

Eerder plan

Een eerder plan voor de moskee sneuvelde in maart van dit jaar, omdat de gemeente geen degelijk verkeersonderzoek had uitgevoerd. De gemeente deed vervolgens aanvullend onderzoek, dat aantoonde dat er geen verkeersproblemen te verwachten zijn en dat een onderzoek naar de milieugevolgen niet nodig is.
Maar de Raad maakt gehakt van dit onderzoek, omdat nog steeds niet goed is onderbouwd hoeveel bezoekers de moskee krijgt en hoeveel verkeer dit oplevert.

Praxis

Bouwmarkt Praxis, die ook in dit gebied is gevestigd, wees de Raad op dit gebrek. Praxis vreest onbereikbaar te worden als met de komst van concurrent Hornbach én de nieuwe moskee het verkeer in de omgeving vastloopt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.