nieuws

Geen plek meer voor vliegschool NAV op Twente Airport

Geen plek meer voor vliegschool NAV op Twente Airport
Geen plek meer voor vliegschool NAV op Twente Airport © RTV Oost/Wouter de Wilde
De Nederlandse Academie voor Verkeers- en beroepsvliegers (NAV) moet weg van Twente Airport. Technology Base Twente stapte naar de rechter om een ontruiming te eisen. Na een kort beraad werden beide partijen het eens: de school heeft tot 10 januari om haar spullen te pakken. Als dit niet gebeurt, moet de vliegerschool een boete van tienduizend euro betalen. 
De Nederlandse Academie voor Verkeers- en beroepsvliegers zit sinds 1992 op Enschede Airport Twente. Ze had bij één van de landingsbanen een eigen hangar die werd gebruikt als les- en kantoorruimte. Van daaruit vertrokken de lesvliegtuigen. 
De lesschool kwam in problemen toen de landingsbaan werd gesloten vanwege de herontwikkeling van het terrein. De voormalige militaire vliegbasis wordt een plek voor bedrijven, woningen, natuur en recreatie. Het grenst aan een beschermd ecologisch natuurgebied. Op basis daarvan vonden Technology Base Twente, de Gemeenschappelijke Regeling (GR) van de gemeente Enschede en de Provincie Overijssel dat de academie het veld moet ruimen. Zij zorgen voor de invulling van het terrein.

Luxe bedrijfsruimtes

Alle shelters op Twente Airport worden nu omgeturnd tot luxere bedrijfsruimtes. De shelter waar de lesvliegtuigen van NAV in staan, is binnenkort aan de beurt. De bruikleenovereenkomst is begin dit jaar opgezegd. 
"Meneer Brouwer heeft dit hele jaar de tijd gehad om de vliegtuigen te verwijderen. Hij moet eind deze maand vertrokken zijn. We zijn bang dat dit niet meer gaat gebeuren", klonk vanaf de zijde van Technology Base. En dus stapte ze naar de rechter. 
De rechter wilde een vonnis voorkomen en zocht naar een andere oplossing. Na kort beraad werden beide partijen het eens dat NAV 10 januari uit de hangar moet zijn. Als dit niet is gebeurd, moet de vliegschool een boete van tienduizend euro betalen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.