nieuws

Smeets troeft Hoogland en Van den Berg af bij NOC*NSF Sportgala

Martine Smeets (24) met het WK-goud
Martine Smeets (24) met het WK-goud © Orange Pictures
Martine Smeets uit Geesteren is met de Nederlandse handbaldames uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar. Deze prijs ontving de kersverse wereldkampioene vanavond tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala. 
En dat terwijl de handbalsters aanvankelijk niet eens genomineerd waren. Maar daar bracht recent WK-succes verandering in. Afgelopen zondag veroverde Smeets met Oranje de wereldtitel, door in de laatste seconden Spanje te verslaan. Baanwielrenners Jeffrey Hoogland uit Nijverdal en Roy van den Berg uit Kampen waren met de baansprinters eveneens genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar, maar moesten Smeets voor laten gaan. Ook Ajax, de Oranje Leeuwinnen en de roeiers (dubbelvier) maakten kans op de prijs. 

Ten Hag

Ajax-trainer Erik ten Hag uit Oldenzaal viel eveneens niet in de prijzen. Hij moest zijn meerdere erkennen in Hugo Haak, die werd uitgeroepen tot Coach van het Jaar. De bondscoach van de baansprinters en dus onder meer Hoogland en Van den Berg hield ook Oranje-bondscoach Sarina Wiegman achter zich. 
Wielrenner Mathieu van der Poel werd Sportman van het Jaar en atleet Sifan Hassan Sportvrouw van het Jaar. Para-triatleet Jetze Plat ging aan de haal met de titel Paralympische Sporter van 2019.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.