nieuws

Hans Olthof voorgedragen als nieuwe wethouder Olst-Wijhe

Gemeentehuis Olst-Wijhe in Wijhe
Gemeentehuis Olst-Wijhe in Wijhe © RTV Oost / Rogier van den Berg
De VVD in Olst-Wijhe heeft fractievoorzitter Hans Olthof voorgedragen als kandidaat-wethouder. Olthof moet de opvolger worden van Anton Bosch, die per 1 februari volgend jaar stopt. De voordracht wordt ondersteund door Gemeentebelangen en het CDA.
De 50-jarige Olthof neemt de portefeuille over van Bosch, met daarin onder meer de onderwerpen financiën, vrijetijdseconomie en sport en cultuur. Net als Bosch zal Olthof parttime als wethouder aan de slag gaan.
Olthof was bijna zes jaar raadslid. Daarnaast is hij voorzitter geweest van de VVV Olst en is hij oud-lid van de Raad van Toezicht van het Sallands Bureau voor Toerisme (het huidige Salland Marketing). Olthof is geboren in Wijhe en woont samen met vrouw en drie kinderen in Olst.
De vertrekkende wethouder Bosch kondigde in november zijn vertrek aan wegens persoonlijke redenen. De drie fracties, die samen elf van de zeventien zetels in de raad hebben, hopen dat de nieuwe wethouder in de raadsvergadering van 3 februari benoemd en geïnstalleerd kan worden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.