nieuws

Hengelo betreurt verhuizing VDL naar Almelo: "Maar belangrijk dat werkgelegenheid behouden blijft"

VDL Energy Systems
VDL Energy Systems © RTV Oost/Wouter de Wilde
De gemeente Hengelo is teleurgesteld dat de VDL Groep vertrekt uit Hengelo. Het bedrijf gaat zich vestigen op het XL Businesspark in Almelo. "Maar belangrijk is dat VDL in Twente blijft en dat daarmee de werkgelegenheid behouden blijft voor de regio", laat het gemeentebestuur weten.
VDL zit sinds juli 2018 in Hengelo, toen het officieel de vestiging van Siemens en haar medewerkers overnam. Destijds werd met de vakbonden afgesproken dat het bedrijf, mocht het willen verhuizen, dat binnen een straal van dertig kilometer rondom Hengelo doet. Dit om de werkgelegenheid in Twente te behouden.

Geen risico

Sinds november 2018 was Hengelo in gesprek met de VDL Groep over nieuwbouw. In eerste instantie op de huidige locatie, later op het HTSP-terrein bij Thales. Hiervoor waren "van de gemeente forse en risicovolle investeringen" nodig. De gemeenteraad bepaalde eind januari van dit jaar dat het dit risico niet wilde lopen.
Omdat de onderhandelingen tussen Hengelo en VDL uiteindelijk stuk liepen, koos het bedrijf voor Almelo. In totaal investeert het Brabantse familieconcern de komende twee jaren zeventig miljoen euro in Twente. De werknemers verhuizen allemaal mee naar de nieuwe locatie aan de A35. De verhuizing moet halverwege 2021 afgerond zijn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.