nieuws

Het verhaal van Mynke uit Boekelo brengt veel teweeg: hele school zet zich in voor Stichting Haarwensen

Bas Nijhuis sponsorde het beslag voor de oliebollenactie en is onder de indruk van dappere Mynke
Bas Nijhuis sponsorde het beslag voor de oliebollenactie en is onder de indruk van dappere Mynke © RTV Oost
Hoewel we nog een weekje moeten wachten tot de feestdagen écht beginnen, zat het kerstgevoel er goed in bij de Stedelijke Mavo in Enschede. Leerlingen én docenten, iedereen droeg een steentje bij om zoveel mogelijk oliebollen te verkopen. De opbrengst gaat naar Stichting Haarwensen. Maar eigenlijk doen ze het allemaal voor Mynke, die door een hersentumor haar haar verloor.
Al om zeven uur 's ochtends waren er mensen op het schoolplein om de boel klaar te zetten, want er moesten flink wat oliebollen gebakken worden. In totaal werden er ruim tweeduizend bollen besteld. Door leerlingen, maar ook door bedrijven uit de buurt. Alles om Mynke te helpen. 

Mynke

De 14-jarige Boekelose vertelde in een video van RTV Oost over haar ziekte, de behandelingen en het verliezen van haar haar. Ze riep toen iedereen op om geld of haar te doneren aan Stichting Haarwensen, omdat ze zelf zo ontzettend blij is met haar haarwerk. Dat maakte veel los. Bij mensen dichtbij, maar ook bij onbekenden.

Grote klasse

"Ik heb op die video heel veel reacties gekregen", zegt Mynke. "Via internet maar ik heb ook kaartjes ontvangen. Dat had ik niet verwacht." Ook scheidsrechter Bas Nijhuis, die een eigen bakkerij heeft, werd geraakt door het verhaal. Hij besloot al het oliebollenbeslag te sponsoren.
"Op deze manier kan de hele netto-opbrengst naar de stichting", aldus Nijhuis. Hij is onder de indruk van de dappere scholiere. "Dat ze zelf met dit initiatief is gekomen terwijl ze van alles meemaakt, dat vind ik echt grote klasse."
Overijssel in actie: de school van de 14-jarige Mynke zet zich in voor Stichting Haarwensen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.