nieuws

Ommer raad wil zebrapaden laten aanpakken na dodelijk ongeval

De Ommer oppositie én coalitie willen dat er wat aan de veiligheid wordt gedaan
De Ommer oppositie én coalitie willen dat er wat aan de veiligheid wordt gedaan © GettyImages / pedrosala
De voetgangersoversteekplaatsen op de Julianastraat en Schurinkstraat moeten veiliger. Dat vindt de gemeenteraad van Ommen naar aanleiding van een dodelijk ongeval afgelopen weekend. Daarom moet de maximum snelheid in de straten worden teruggeschroefd en de oversteekplaatsen moeten zichtbaarder worden.
Zaterdag werd een 75-jarige voetganger tijdens het oversteken van de Julianastraat geschept door een auto. De Ommenaar raakte daarbij zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis.
Volgens de raad heeft een eerdere vernieuwing van beide straten niet geleid tot de beoogde veiligheid. Er werd tijdens de discussie gepleit voor verkeersmaatregelen om het oversteken veiliger te maken. 

Maximale snelheid terugschroeven

De coalitie én oppositie hadden allebei een motie voor het college. D66 wilde nog verder gaan door niet alleen het terugschroeven van de maximum snelheid van vijftig naar dertig kilometer per uur, maar ook door een einde te maken aan de huidige voorrangssituatie. Uiteindelijk werden namens alle partijen de twee moties samengevoegd.
Wethouder Leo Bongers zegde toe om op korte termijn de zichtbaarheid op de oversteekplaatsen te verbeteren. Voor de andere verbeterpunten krijgt de wethouder tot 1 april 2020 de tijd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.