nieuws

Fietser aangereden in Steenwijk; mogelijk poging tot doodslag

In Steenwijk is gisteravond een fietser aan de Meppelerweg aangereden door een busje. De bestuurder van het busje reed vervolgens door. Later op de avond zijn twee mannen aangehouden op verdenking van poging tot doodslag of zware mishandeling.
De aanrijding vond plaats rond zes uur 's avonds. De fietser werd klemgereden tegen een muurtje ter hoogte van de Rabobank, waarbij al snel het vermoeden ontstond dat dit met opzet gebeurde. De politie houdt rekening met een conflict tussen de bestuurder van het busje en het slachtoffer.
Het slachtoffer is ter plekke behandeld aan zijn verwondingen en ter controle meegenomen naar het ziekenhuis, zo laat de politie weten. De omgeving was enige tijd afgezet, waarbij de verkeersongevallenanalyse onderzoek deed. De politie heeft inmiddels getuigen gesproken en is op zoek naar eventuele camerabeelden.
Later op de avond heeft de politie twee personen aangehouden, een 42-jarige man uit Steenwijk en een 31-jarige man uit Oldemarkt. Dit waren de bestuurder van het busje en de bijrijder. Ze zitten nog vast en worden verdacht van poging tot doodslag of zware mishandeling.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.