nieuws

Deze maand toch weer twee ongelukken op berucht kruispunt in Deventer

De bijrijdster uit de voorste auto raakte gewond
De bijrijdster uit de voorste auto raakte gewond © News United / Rens Hulman
Met 28 ongevallen in drie jaar tijd was het kruispunt Snipperlingsdijk / Amstellaan in Deventer tussen 2014 en 2017 ronduit gevaarlijk. De gemeente greep in, plaatste flitspalen en zag het aantal ongevallen drastisch teruglopen. Tot deze maand.
Vanochtend ging het voor de tweede keer mis deze maand. Twee auto's die op elkaar botsten. De oorzaak was volgens omstanders dat de voorste automobilist aanvankelijk door het oranje licht reed, maar op het laatste moment toch besloot te remmen. De auto die daarachter reed kon vervolgens niet op tijd tot stilstand komen en botste er achterop.
De bijrijdster uit de voorste auto raakte gewond en is meegenomen naar het ziekenhuis. De bestuurders van beide voertuigen - in de achterste auto zaten geen andere inzittenden - raakten niet gewond. Beide auto's zijn met forse schade weggesleept.

Ging lang goed

Het is het tweede ongeval deze maand, terwijl het juist lange tijd zo goed ging op het kruispunt. Na de plaatsing van flitspalen in juni 2018 daalde het aantal ongevallen flink. In de rest van 2018 en heel 2019 vonden vervolgens geen ongevallen met letsel meer plaats.
Eerder deze maand ontstond een verkeerschaos toen twee auto's op elkaar botsten en zwaar beschadigd raakten. Ondanks de verkeerslichten en de flitspalen, die controleren op rijden door rood en een te hoge snelheid, is een van beide bestuurders vermoedelijk door rood gereden. Bij dit ongeval hoefde niemand mee naar het ziekenhuis, vandaag was de eerste keer sinds de plaatsing van de flitspalen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.