nieuws

Lights in Blokzijl, IJs in Zwolle of Midwinterhoorns in Twente

We hebben weer enkele gezellige sfeervolle activiteiten op een rijtje gezet voor je. Er is bijvoorbeeld Kerst in Oud Kampen, je kunt genieten van de geluiden van de midwinterhoorns in Oldenzaal en bij de Midwinterhoornwandeling in Denekamp, Indische eten in Almelo of wat dacht je van het IJsbeelden festival in Zwolle of lichtkunstwerken in de historische binnenstad van Blokzijl?

Lights in Blokzijl

In de donkere decembermaand wordt er dit jaar voor het eerst ‘Lights in Blokzijl’ georganiseerd t/m 22 december. Diverse lichtkunstwerken zijn dagelijks van 17:00 tot 23:00 uur (gratis) te bewonderen in de historische binnenstad van Blokzijl. Daarnaast worden er diverse side-events georganiseerd.
Geprojecteerde maan
Geprojecteerde maan © RTV Oost

Kerst in Oud Kampen

Kom zaterdag 21 en zondag 22 december naar ‘Kerst in Oud Kampen’ en geniet van de kerstmarkt, verrassende straattheateracts, levende standbeelden, muziek en nog veel meer van 16.00 tot 21.00 uur. Kerst in Oud Kampen wordt dit jaar voor de 20e keer gehouden en trekt de laatste jaren ruim negentigduizend bezoekers naar de stad.
Kerst in Oud Kampen
Kerst in Oud Kampen © Oud Kampen
 
Winterzonnewende Oldenzaal
De Oldenzaalse midwinterhoornblazers houden samen met onder meer het pastorale team en het team van De Hofkerk zaterdag op het plein voor de Plechelmusbasiliek en in de kerk de Winterzonnewende met de klanken uit de ossenhoorn, midwinterhoorn, alpenhoorn en jachthoorn. Het evenement begint om 19.00 uur.

Twentse Midwinterhoornwandeling Denekamp

De Twentse Midwinterhoornwandeling heet zo omdat deze wandeling al meer dan 40 jaar door de buurtschappen in Twente georganiseerd wordt. De wandeling gaat zondag om 10.00 uur vanaf zalencentrum ’t Wubbenhof door de prachtige omgeving van Denekamp met het landgoed Singraven.
Midwinterhoorn blazen
Midwinterhoorn blazen © Pixabay

Indische Kampoelan Almelo

Zondag is er een gezellige Indische Koempoelan in klederdracht met o.a. een minibazaar, dans, muziek, bingo en lekker Indisch eten bij Wijkcentrum de Schelf in Almelo van 14.00 tot 17:30 uur. De zaal is open om 13.00 uur. Het doel van de vereniging Indische Koempoelan Almelo is om de contacten tussen de Indische Nederlanders in Almelo en omstreken te bevorderen.
Indische markt
Indische markt © Public Domain Pictures/ Pixabay

IJsbeeldenfestival Zwolle

Het grootste ijssculpturenfestival van Europa staat van 14 december 2019 t/m 1 maart 2020 in Zwolle! Maak een 'R-IJS DOOR DE TIJD' tijdens het IJsbeelden Festival! Deze winter komen de beste ijskunstenaars ter wereld weer naar Zwolle waar ze in een grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275 kilo sneeuw. Hiermee creëren zij de meest prachtige ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. Met behulp van special effects als licht, geluid en projectie ontstaat een magische wereld.
Wil je voordelig naar het IJsbeelden Festival? Via Radio en TV Oost krijg je te horen hoe je aantrekkelijke kortingscodes kunt krijgen voor kaarten vanaf 1 januari 2020. 
IJSbeeldenfestival
IJSbeeldenfestival © Jill Verlinden
Hier vind je nog veel meer Uittips in Overijssel: http://www.overuit.nl/overijssel/home. OverUIT gaat stoppen met ingang van het nieuwe jaar. Volgende week zullen dus de allerlaatste uitjes in onze wekelijkse nieuwsbrief verschijnen :-(   
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.