nieuws

Dos Santos krijgt voorkeur boven Van der Water bij Heracles

Heracles Almelo begint zaterdagavond met Dabney Dos Santos aan de aftrap tegen SC Heerenveen. Hij krijgt de voorkeur boven Silvester van der Water. Het is de enige wijziging die trainer Frank Wormuth doorvoert in zijn basiselftal ten opzichte van de laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (1-3). 
Frank Wormuth wil meer defensieve zekerheid inbouwen met Dabney dos Santos. Het is pas de eerste keer dit seizoen dat Van der Water op de bank aan een eredivisieduel begint. De vleugelaanvaller miste wel een paar wedstrijden door blessures.
Heracles Almelo verloor op de eerste speeldag met 0-4 van SC Heerenveen. "Samen met de 2-0 verloren wedstrijd bij RKC Waalwijk vind ik dat de enige wedstrijd waarin we niet ons niveau hebben gehaald. Verder zijn we bezig aan een prima seizoen. We hebben maar één punt minder dan vorig jaar na 17 speelrondes. Bovendien hebben we een veel beter doelsaldo. We verdedigen dit jaar beter, vooral ook omdat de aanvallers voorin beter mee verdedigen."
Overigens kunnen de spelers van Heracles Almelo na de wedstrijd nog niet gelijk op kerstvakantie. De selectie moet zich op zondag melden en heeft dit jaar vijf dagen minder winterstop dan vorig jaar. "Vorig jaar hebben ze veertien dagen vrij gehad, maar dat doe ik nooit meer. De eerste wedstrijden van dit kalenderjaar waren heel slecht en veel spelers hadden niks gedaan tijdens de vakantie. Nu beginnen we gelijk op zondag aan de tweede seizoenshelft en krijgen ze minder dagen vrij in de kerstvakantie."
Sebastian Jakubiak ontbreekt bij Heracles Almelo. De middenvelder is een paar weken uit de roulatie nadat hij geblesseerd raakte tegen FC Dordrecht. SC Heerenveen-Heracles Almelo begint zaterdagavond om 18:30 uur en is te volgen op Radio Oost bij De Oosttribune. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.