Geen telefoons meer op de werkvloer voor medewerkers kliniek Veldzicht in Balkbrug

De huisregels voor personeel van psychiatrische kliniek Veldzicht in Balkbrug zijn aangepast: medewerkers mogen geen telefoon meer meenemen op de werkvloer. Aanleiding hiervoor is het verscherpte landelijke veiligheidsbeleid dat Dienst Justitiële Inrichtingen invoer. 

Binnen de poorten van Veldzicht zijn bepaalde voorwerpen altijd al verboden, zoals scherpe voorwerpen of mobiels. Nieuw aan het aangescherpte veiligheidsbeleid is dat medewerkers, patiënten of bezoekers voortaan kunnen worden gestraft voor het meebrengen van die verboden voorwerpen. 

Volgens Justitie hebben patiënten de drang om contact met de buitenwereld te krijgen, terwijl dat niet is toegestaan. Met deze aangescherpte huisregel wil Justitie voorkomen dat het personeel in een dergelijke kwetsbare situaties terecht komt.

Even wennen
De nieuwe regel is wel even wennen voor het personeel. "Je wilt natuurlijk bereikbaar blijven voor het thuisfront en wanneer je bijvoorbeeld op een telefoontje van een arts of iets dergelijks zit te wachten, wordt het wel wat lastiger om bereikbaar te zijn", aldus een medewerker.

Daarvoor hoeven medewerkers niet bang te zijn, aldus een woordvoerder van Veldzicht. In geval van nood is het altijd mogelijk om via de telefooncentrale contact te krijgen met medewerkers. 

Lockers

Vanaf februari 2020 worden er voor alle medewerkers lockers geplaatst waar de mobiele telefoons opgeborgen kunnen worden. Heeft een personeelslid toch een mobiele telefoon bij zich op de werkvloer, dan wordt dat bestraft. Dit geldt ook voor bezoekers van patiënten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
veldzicht Balkbrug Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: