nieuws

De Kerstuitzending van OverUIT de Kunst

Kerst OverUIT de Kunst
Ik hou ervan. Kerst, de kerstuitzendingen, de fijne liedjes, de -soms verdrietige- verhalen met een moraal en het terugblikken op het jaar. En dus heb ik vier gasten uitgenodigd die je dát brengen in deze onweerstaanbare kerst-uitzending. 
Ik ben fan van ieder. Bert Eeftink, collega, creatieveling, mooie verhalenmaker en heerlijk in dialect. Hij vertelt een echt kerstverhaal in het Twents. André Manuel zingt, ook in het Twents. Een roet-zwart liedje over hemzelf, zoals alleen André dat kan. Ook van hem hou ik. Hoe rauwer, hoe beter. Het is goed om het erover te hebben.
Kerst OverUIT de Kunst
Kerst OverUIT de Kunst © RTV Oost
Tot mijn grote geluk wilde ook Esther Groenenberg komen zingen en ze koos ook nog eens een nummer van Joni Mitchell, dus mijn geluk kon bij voorbaat al niet op. Wát een fijne stem heeft ze. Hou haar vooral in de gaten want je gaat haar vaker ontmoeten in het nieuwe jaar. Net als Boudewijn Koops overigens, de tweede verhalen verteller met zijn fijne stem. Boudewijn vertelt een verhaal uit zijn jeugd, een dat zijn moeder die theologe is altijd vertelde en dat diepe indruk op hem maakte. Niet omdat het een oud verhaal is, maar omdat het nog steeds geldt...
Kerst OverUIT de Kunst
Kerst OverUIT de Kunst © RTV Oost
We waren met de opnames te gast in Denekamp in een 'supertuinwarenhuis' waar we werkelijk álles mochten. Kerstbomen werden aangekleed en al aangesleept, alles mocht verschoven en aangeraakt. Ik klom met Boudewijn in het decor van Santa's arreslee waar hij het verhaal van 'Papaatje Panov' vertelde. 'Onze' Roel van het 'supertuinwarenhuis' zette alles voor ons af, voorzag ons van koffie en saucijzenbroodjes, deed lampen uit en waar nodig weer aan. Zelfs de automatische deur mocht op pauze en de speakers waaruit de kerstsongs schalden werden even de mond gesnoerd.
Ik hoop dat je net zo geniet van de uitzending als Michel, Arjan, Sandra, Margo en ik op locatie deden tijdens de opnames! Kijk maar, zondag: de kerstuitzending van OverUIT de Kunst. 
Inga Tjapkes ♥kunst!
Zondag 22 december om 11.20 uur kunt u deze aflevering van OverUIT de Kunst zien op RTV Oost. We herhalen het programma ook. Op https://www.rtvoost.nl/tv/gemist kunt u de uitzending ook nog terugkijken!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.