nieuws

Op dit lijstje staat Heracles Almelo wél bovenaan

Op dit lijstje staat Heracles Almelo wél bovenaan
Op dit lijstje staat Heracles Almelo wél bovenaan © ANP / Bart Maat
Voetbalclub Heracles Almelo staat op de negende plaats in de Eredivisie, maar op de eerste plek als het gaat om het bieraanbod. Supporters kunnen in het stadion een gouden rakker kopen voor slechts 2,35 euro; het goedkoopste biertje van de Eredivisie. Ook wordt er speciaalbier en alcoholvrij bier geschonken.
Dat blijkt uit onderzoek van Biernet.nl. De site vergeleek alle bierprijzen van clubs in de Eredivisie en keek ook naar het aanbod van alcoholvrij bier en speciaalbier. Bijna alle clubs schenken alcoholvrij bier, op FC Groningen, Feyenoord en Willem II na. Het duurste bier in de Eredivisie wordt verkocht bij Vitesse voor 2,90 euro. 

Bieraanbod

Naast het goedkoopste biertje schenkt de Almelose club in Erve Asito ook speciaalbiertjes. En daarmee zijn Heracles-supporters verwend met het bieraanbod: bij meer dan de helft van de clubs in de Eredivisie worden geen speciaalbieren geschonken. 
Ook bij FC Twente kunnen supporters speciaalbier bestellen. Voetballiefhebbers van PEC Zwolle moeten het bij pils houden, de club schenkt geen speciaalbieren.
Bij de Zwolse club leg je, in vergelijk met FC Twente en Heracles Almelo, het meeste geld neer voor een kleine beker bier. Voetballiefhebbers betalen 2,60 euro voor een gouden rakker. Eén tip: je bespaart geld door grote bekers bier in Zwolle te bestellen, die zijn naar verhouding goedkoper. 

Vijf jaar geleden

Vijf jaar geleden is er ook onderzoek gedaan naar de bierprijzen in de Eredivisie. Go Ahead Eagles was destijds met 1,67 euro de club met het goedkoopste bier. Bij iedere club zijn de bierprijzen de laatste jaren gestegen, gemiddeld met dertien procent.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.