nieuws

Verkeerscontroles in Hengelo en Enschede: vuurwapen, drugs en een stomdronken wandelaar

Archieffoto van verkeerscontrole
Archieffoto van verkeerscontrole © News United / Jack Huygens
De politie hield afgelopen weekend op verschillende locaties in Enschede en Hengelo verkeerscontroles. Daarbij werden onder meer drugs, een vuurwapen, een gestolen auto en een stomdronken wandelaar op de Euregioweg in Enschede aangetroffen.
De dronken man veroorzaakte met zijn gezwalk over de weg gevaarlijke situaties omdat automobilisten moesten uitwijken. De man vluchtte bij het zien van de politie de bosjes in, maar kwam niet ver. Hij bleek een nog lijst aan bekeuringen open te hebben staan, waarvoor hij bij niet betalen 26 dagen moet zitten. 
In totaal moesten 867 bestuurders een blaasproef doen. Acht bestuurders hadden te veel alcohol op, van wie twee zoveel dat ze hun rijbewijs direct moesten inleveren. Drie bestuurders reden vermoedelijk onder invloed van drugs en moesten een bloedproef ondergaan.

Vuurwapen, munitie en slagwapen in auto

In de nacht van zaterdag op zondag werd in Hengelo een bestuurder onder invloed aangetroffen in zijn auto. Bij controle van de auto werd een vuurwapen en een zelf gemaakt slagwapen en munitie gevonden. De bestuurder en de passagier zijn aangehouden.

Tijdens de controle werd verder een gestolen auto aangetroffen, reden twee bestuurders zonder rijbewijs, was het rijbewijs van nog eens twee bestuurders ongeldig verklaard, reed een automobilist in een onverzekerde auto en was de APK van nog eens drie auto's verlopen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.