nieuws

'Kerstmis is topsport voor ons'; bakker Wessels in Deventer draait overuren

Bakker Henk Wessels: "Kerstmis is topsport voor ons"
Bakker Henk Wessels: "Kerstmis is topsport voor ons" © RTV Oost / Bart Kieft
Met grote karren slingert hij aan het einde van de nacht heen en weer tussen de rijskasten en de ovens. Kerststollen, krentenbollen, vloerkadetten, croissants. Oven in, oven uit. "Het is altijd weer een uitdaging om de dag voor Kerstmis tot een goed einde te brengen", zegt bakker Henk Wessels.
Maar ze weten van wanten, de bakkers van Wessels. Deze nacht halen ze alles uit de kast om de winkel aan de Deventer Boxbergerweg optimaal te bevoorraden. "De eerste jongens zijn gisteravond al om half twaalf begonnen", zegt Henk Wessels. "Maar ach ja, dat weet je. Dat hoort bij Kerstmis."
130 jaar
Wessels draagt maar liefst 130 jaar bakkersgeschiedenis met zich mee. Het familiebedrijf mag zich sinds enkele jaren zelfs hofleverancier noemen. Bekende klanten genoeg. Go Ahead Eagles bijvoorbeeld, krijgt brood van Wessels.
Drukte en hectiek vlak voor Kerstmis bij bakkerij Wessels in Deventer
"Onze specialiteiten zijn de kerststol en opa's vloerkadetten", zegt Wessels rond acht uur 's ochtends, vlak voordat de winkel opengaat. "Het mooie van die vloerkadetten is dat ze nog echt op de vloer worden gebakken met rijstemeel. Dat zie je bijna nergens meer. Daar zijn we ook voor bekroond."
Sneetje stol
De laatste loodjes? "Nee, we zijn nog wel even bezig. Supertopsport zeg ik altijd over de Kerst. Je moet ook heel alert zijn dat er niets verkeerd gaat." Wat hij zelf op tafel zet? "Een sneetje stol met roomboter, dat kan niet missen op Eerste Kerstdag. En de vloerkadetten, die gaan er ook wel in. Merry Christmas iedereen!"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.