Nieuws

MST: uitlating topman over behandeling prins door omstreden neuroloog Jansen-Steur klopt niet

Medisch Spectrum Twente in Enschede
Medisch Spectrum Twente in Enschede © RTV Oost/Wouter de Wilde
Het Medisch Spectrum Twente (MST) heeft afstand genomen van een bewering van scheidend voorzitter Frans van Vught van de Raad van Toezicht over de vermeende art-patiëntrelatie tussen de omstreden MST-neuroloog Jansen-Steur en Prins Claus. 
Volgens het ziekenhuis wekte Van Vught ten onrechte de indruk dat Jansen-Steur de behandelend geneesheer was van de prins. Jansen-Steur stond in 2002 de media als deskundige te woord toen bekend werd dat Prins Claus aan de ziekte van Parkinson leed.
Volgens woordvoerder Selma Hoekstra van het MST was met de uitspraak "deze arts was nota bene de behandelend geneesheer van Prins Claus" van Van Vught sprake van een "verkeerde herinnering" bij de bestuurder van het ziekenhuis. Volgens een verklaring van het MST betreurt Frans van Vught het dat hij in een interview met de Tubantia een andere indruk heeft gewekt.
Jansen-Steur is onder meer veroordeeld voor het stellen van verkeerde diagnoses. Hij vertelde diverse patiënten dat ze heel ernstige ziektes hadden en hij schreef ze bijbehorende zware medicijnen voor. Achteraf bleken de patiënten de ziektes helemaal niet te hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.