nieuws

TV Oost eindigt 2019 met bier en humor en duikt het nieuwe jaar in!

Met de finale van de Beste Bok van het Oosten en de Twentse Eindejaarsconference luidt TV Oost op oudejaarsdag om middernacht het nieuwe jaar in. Na het vuurwerk nog even genieten van de hoogtepunten van het Dialectfestival en op nieuwjaarsdag kijk je ’s middags naar de frisse plons in de Oldemeijer bij Hardenberg tijdens de RTV Oost Nieuwjaarsduik. ‘s Avonds kun je nog een keer genieten van de Twentse Eindejaarsconference.

Beste Bok van het Oosten - Finale

Omroep Gelderland en RTV Oost gingen dit najaar samen op zoek naar de Beste Bok van het Oosten. In oktober en november bezochten de regionale omroepen diverse brouwers en bierfanaten in hun gebied om ze te portretteren. In de finale, op dinsdag 31 december om 19.10 uur, de ontknoping: wie heeft de Beste Bok van het Oosten?
TV Oost: 31 december om 19.10, 20.10 en 23.10 uur
Bert en Lisanne De Beste Bok van het Oosten
Bert en Lisanne De Beste Bok van het Oosten © RTV Oost

Twentse Eindejaarsconference

Ook eind 2019 blikken we weer terug op het afgelopen jaar. Zoals Tukkers dat doen: lekker nuchter en zonder flantuten. Nathalie Baartman, André Manuel, Thijs Kemperink en Bert Eeftink (Helligen Hendrik) in een show vol vaart, cabaret, muziek en Twentse humor. Buikpijn van het lachen gegarandeerd!
TV Oost: 31 december om 21.10 uur, 1 januari om 10.00 en 14.00 en 20.10 uur.
Twentse cabaretiers
Twentse cabaretiers © Wilmink Theater

Dialectdag

In maart 2019 zette RTV Oost de streektaal in het zonnetje tijdens Maart Dialectmaand. Deze maand werd afgesloten met een spetterend Dialectfestival waarvan je nogmaals kunt genieten. Muzikale optredens van onder meer Bert Eeftink & Paul Schabbink, Höllenboer, Edwin van Hoevelaak en cabaret van Jan Riesewijk en Tweeduuster zie je op nieuwjaarsdag direct na het vuurwerk bij TV Oost.
TV Oost: 1 januari om 00.05 uur. De uitzending start direct na het vuurwerk.

RTV Oost Nieuwjaarsduik 
Het jaar begin je pas echt met een frisse duik in recreatieplas de Oldemeijer in Hardenberg. Solisten, vrienden-, vriendinnengroepen, clubteams of bedrijventeams, iedereen is welkom. Ook deze editie is er weer een mooi bedrag van € 250 te winnen voor de eerste die de houten bokaal weet te veroveren.
TV Oost: 1 januari 12.55 uur en een herhaling ’s avonds om 17.10 uur. Deze uitzending wordt elk half uur herhaald.
Nieuwjaarsduik
Nieuwjaarsduik © Roel Zweers
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.