Nieuws

Meer dan uur in de regen wachten om in de kroeg te komen: topdrukte bij kerstmiddag in Hengelo

Regen of geen regen, de traditionele kerstmiddag in Hengelo trekt weer veel mensen uit het hele land die kerst uitgaand willen inluiden met een borrel en een paar drankjes, of heel veel. 
Rond het middaguur stonden bij de verschillende kroegen in het centrum van Hengelo al gigantische wachtrijen. Meer dan een uur wachten en toch zat de sfeer er al goed in, ondanks de regen. Sommigen stonden sinds negen uur 's ochtends in de rij. "We begonnen het ontbijt met champagne", aldus een van de feestvierders.

Verplichting

Een andere feestganger is speciaal voor Hengelose kerstmiddag vanuit München gekomen. "Het is een soort van verplichting geworden", zegt hij. Gezellig vindt de ex-Hengeloër het in ieder geval wel. "Iedereen die je al jarenlang niet hebt gesproken zie je terug op kerstmiddag."

Pubquiz

Achterin in de rij zit de sfeer er al goed in. Daar is op eigen initiatief een pubquiz gestart om de tijd te doden. Het biertje moet echter nog wel even wachten. "We mochten geen glaswerk in de rij hebben, dus dat is afgenomen."
Kerstmiddag in Hengelo gaat officieel nog tot 20.00 uur door.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.