Twentse vriendengroep brengt bus voor het goede doel naar Sierra Leone

Een groep Twentse vrienden is vanmorgen per bus vertrokken richting Sierra Leone. De bus krijgt in het West-Afrikaanse land een tweede leven voor de lokale inwoners.

"Twee jaar geleden zijn we al eens met de groep naar Gambia geweest. Ook met een bus en met geld waarmee allerlei spullen gekocht konden worden", vertelt Ton Schellings namens de negen man tellende vriendengroep.

Chief Ouwe Dibbes

Schellings kreeg te horen over de Sunday Foundation van Sander de Kramer. "Hij heeft een boek geschreven over zijn ervaringen in Sierra Leone, Chief Ouwe Dibbes. Ik heb het gelezen en ook aan mijn vrienden een exemplaar gegeven. En zo kreeg het idee voor deze reis steeds meer vorm."

Vanmorgen kort na zevenen vertrok de bus vanaf het erf van Schellings, net buiten Rossum. Uitgezwaaid door een grote groep familie en vrienden. Bedoeling van de reis is om een school voor kansarme kinderen op te zetten. Bovendien wordt de bus in het land achtergelaten om te dienen als vervoermiddel voor kinderen.

Applaus en gejuich

"We gaan vandaag eerst naar Rotterdam om Sander te ontmoeten. Daarna zetten we koers richting Afrika. Het is de bedoeling dat we op 16 januari weer terugkomen, maar dan met het vliegtuig", zegt Schellings, waarna hij de motor start en onder luid applaus en gejuich het erf afrijdt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Noordoost-Twente Rossum sierra leone Nieuws
Deel dit artikel: