nieuws

Dringende roep om maatregelen om N334 door Zwartsluis veiliger te maken

Brief van politiek Zwartewaterland over onveilige N334
Brief van politiek Zwartewaterland over onveilige N334 © RTV Oost
De provincie moet snel maatregelen nemen die de N334 in Zwartsluis veiliger maken. De politieke partijen in Zwartewaterland stellen in een brief dat de weg door het dorp nooit de hoogste prioriteit heeft gekregen en dat het anders moet. 
Omdat de N334 dwars door Zwartsluis loopt, levert dat gevaarlijke situaties op. Bijvoorbeeld als leerlingen van het Agnietencollege of ouderen die vanuit woon-zorglocatie De Schans naar het centrum van Zwartsluis willen, de weg moeten oversteken. Er is geen veilige oversteekplaats, betoogt de lokale politiek. 

Meermalen om oplossing gevraagd

"De situatie bestaat al geruime tijd. De laatste tien jaren is meermalen bij de provincie om aandacht gevraagd voor het probleem, door zowel burgers van Zwartsluis en de politiek van Zwartewaterland", schrijven de partijen.
De provincie biedt niet veel meer dan een luisterend oor, vinden de politieke partijen in Zwartewaterland. "Daarbij werkt het niet bevorderlijk dat projectleiders elkaar met grote regelmaat afwisselen. Daardoor hebben wij de indruk dat de overdracht van dit dossier, als er al sprake is van een concreet dossier, niet de hoogste prioriteit heeft genoten."

Doorstroming verkeer

Volgens de politieke partijen in Zwartewaterland komt de provincie vooral met argumenten waarom het niet mogelijk is veilige oversteekvoorzieningen te creëren op de provinciale weg. De provincie werpt de doorstroming van het verkeer daarbij op als belangrijkste reden waarom maatregelen niet mogelijk zijn. 
De politiek in Zwartewaterland ziet dat anders. "We willen benadrukken dat de doorstroming van het verkeer belangrijk is, maar dat in onze optiek verkeersveiligheid een hogere prioriteit dient te krijgen. Vooral ook omdat er al meerdere ongelukken zijn gebeurd."

Dringend verzoek

Omdat de provincie de wegbeheerder is, richt de politiek in Zwartewaterland zich nogmaals op het provinciehuis in Zwolle met 'een meer dan dringend verzoek'.  
"Het heeft lang genoeg geduurd, het is nu tijd voor actie. De gemeente Zwartewaterland is van harte bereid om met de provincie tot oplossingen te komen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.