Boerenactiegroep ontstemd over lezing OM over boerenprotesten

Boerenactieclub Agractie Nederland is ontstemd over een interview waarin officier van justitie Linda Bregman zegt dat de politie niet was opgewassen tegen de tractoren van de boze boeren. De belangenclub meent dat het Openbaar Ministerie (OM) zijn straatje probeert schoon te vegen ten koste van de boeren.

In het interview zegt Bregman dat er tijdens de protesten op één oktober sprake was van intimidatie, bedreiging en veel alcoholgebruik. Daarnaast hadden de boeren veel steun van het publiek. "Als je dan stevig optreedt, kan de boel enorm escaleren, met alle risico’s van dien. Tegen welke prijs wil je dan gaan optreden?", aldus Bregman in het personeelsblad Opportuun van het OM.

Volgens Bregman was het kennelijk niet mogelijk om de protesterende boeren bij de snelweg tegen te houden. Een politieauto voor een trekker parkeren is geen optie, aldus de officier. "Heb je de beelden gezien van boeren die bij het Malieveld door het hek heen reden?"

'Lieten tractoren gewoon doorrijden'

Agractie is het niet eens met deze lezing van de gebeurtenissen. Volgens de belangenclub "had de driehoek in Den Haag op één oktober zijn zaakjes niet geregeld" en liet hij "tractoren gewoon doorrijden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
boerenprotest Nieuws
Deel dit artikel: