nieuws

Voorwerp waarmee Chantal (27) is doodgestoken niet gevonden tijdens zoekactie, wel andere spullen

De politie heeft gisteren tijdens een zoekactie in Hengelo het steekwapen waarmee Chantal de Vries (27) tijdens kerstnacht om het leven is gebracht niet gevonden. Wel vond ze in een vijver in de buurt van het plaats delict andere spullen. Deze zijn in beslag genomen en worden onderzocht.
De Almelose Chantal (27) werd tijdens kerstnacht in de straat Hampshire neergestoken nadat zij had gewerkt bij Grand Café De Twee Wezen. Gisteren zocht de politie met een drone in de buurt van het plaats delict naar het voorwerp waarmee de vrouw is neergestoken. Ook een bootje werd ingezet om in een vijver aan de straat te zoeken. 

Voorwerpen

Wat de politie precies in het water heeft gevonden, is niet duidelijk. Ze meldt op haar website dat ze nog altijd op zoek is naar het voorwerp waarmee Chantal werd doodgestoken.
Een videocorrespondent zag gisteren wel dat er een schaar uit het water werd gehaald en in een zak werd gedaan. Er wordt onderzocht of de gevonden spullen iets met de dood van de 27-jarige Almelose te maken hebben. 
Politie vindt schaar in vijver aan Hampshire waar Chantal de Vries werd doodgestoken
Politie vindt schaar in vijver aan Hampshire waar Chantal de Vries werd doodgestoken © News United / Jack Huygens

Trui

De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar het misdrijf. Naast het steekwapen is ze ook nog op zoek naar een trui van een 27-jarige man uit Hengelo die kort na het steekincident werd aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de vrouw.
De Hengeloër zou het kledingstuk tijdens zijn vluchtroute uit hebben gedaan. De man liep vanaf de Hampshire in de richting van de Jozef Israëlstraat, daar is hij opgepakt.
Ook wil de politie camerabeelden uit de buurt verzamelen waarop mogelijk het Almelose slachtoffer of de verdachte is te zien. Chantal liep vanaf grand café De Twee Wezen naar de parkeerplaats van de Hampshire waar ze haar auto had geparkeerd. Mogelijk wordt ook het vuilnis langs de looproutes van het slachtoffer en de verdachte doorzocht.

Voorarrest verlengd

De 27-jarige man die is aangehouden, blijft langer vastzitten. De rechter-commissaris heeft het voorarrest van de Hengeloër met veertien dagen verlengd. 
De woning van de man is door een rechercheteam doorzocht. Of de politie iets heeft aangetroffen in het huis, is onduidelijk. Ook is nog niet bekend of er een relatie is tussen de man en het slachtoffer.

Gedenkplekken
Op de plek waar de vrouw werd neergestoken is een bloemenmonument ontstaan. Ook is een gedenkhoek ingericht in het Grand Café waar Chantal in de keuken werkte. Beide gedenkplekken zijn drukbezocht. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.