nieuws

Jorien ter Mors grijpt ook op 500 meter naast NK-podium en WK-tickets

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors © Orange Pictures
Schaatsser Jorien ter Mors heeft zich bij de NK afstanden in Heerenveen ook op de 500 meter niet op het podium weten te rijden. Dat lukte gisteren ook niet op de 1500 meter. Daardoor miste de Enschedese op beide afstanden ook een ticket voor de WK afstanden en is er alleen nog een kans op de 1000 meter van morgen.
Ter Mors had een valse start en kwam bij de tweede start niet goed weg. Ze kwam uiteindelijk tot 38,46 seconden en werd daarmee zesde. Ter Mors gaf gisteren na de 1500 meter aan niet fit te zijn, maar niet te weten waar dat gevoel door komt.
De winst ging naar Jutta Leerdam in 37,75. Zij gaat samen met Letitia de Jong en junior Femke Kok naar de WK afstanden. Later vandaag staan nog de 1500 meter bij de mannen en de 3000 meter bij de vrouwen op het programma.

WK sprint en EK afstanden

Het toernooi is tevens een kwalificatiemoment voor de WK sprint en EK afstanden. Voor het WK wordt een klassement opgemaakt van de 500 en 1000 meter. Die staat zondag op het programma. De nummers één en twee van dat klassement zijn zeker van een ticket. Een derde ticket kan worden gepakt bij bij de NK sprint van eind januari in Thialf.
Voor de EK afstanden is een matrix gemaakt omdat Nederland maar tien schaatssters in totaal mag afvaardigen. Na het toernooi op zondag komt daar meer duidelijkheid over.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.