Noten- en vruchtenbomen in Olst gestolen: "Wie doet nou zoiets?"

Ze waren pas twee weken geleden geplant, maar zijn nu al gestolen: een aantal noten- en vruchtenbomen van Stichting Eetbaar Olst-Wijhe. De naamlabels en het verstevigingsmateriaal hebben de dieven achtergelaten. "Wie doet nou zoiets?", schrijft de stichting op haar Facebookpagina.

De jonge boompjes waren het begin van een openbaar, eetbaar park tussen de aardehuiswijk en het spoor in Olst. Ongeveer twee weken geleden plantte een aantal vrijwilligers Japanse notenbomen, kakibomen en granaatappelboompjes.

Toen de voorzitter vorige week een kijkje kwam nemen bij de nieuwe boompjes bleken ze te zijn verdwenen. Alle geplante noten- en vruchtenbomen waren uitgegraven. De bamboestokken en lintjes waarmee de aanplant was verstevigd en de naamlabels liggen er nog.

Noten- en vruchtenbomen doelbewust uitgegraven in Olst (Foto: Facebook Stichting Eetbaar Olst-Wijhe)
Noten- en vruchtenbomen doelbewust uitgegraven in Olst (Foto: Facebook Stichting Eetbaar Olst-Wijhe)

Wie doet zoiets?

De stichting vraagt zich af op haar Facebookpagina wie de boompjes heeft gestolen. "Wie doet nou zoiets? Wij weten het niet, hebben geen enkel idee." 

Bij het bericht staan foto's van het blad dat later aan de struiken zou groeien. "Als je dat in de toekomst bij iemand op het erf of in het weiland ziet staan, laat het ons dan alsjeblieft weten. We gaan graag in gesprek."

De voorzitter heeft aangifte van diefstal gedaan. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Salland Olst diefstal 112 Nieuws
Deel dit artikel: