Vluchteling uit Deventer die niet gay genoeg zou zijn, krijgt toch verblijfsvergunning

De uit Turkije gevluchte Sercan die volgens de IND geen homo was en niet 'gay genoeg', mag alsnog in Nederland blijven. De 29-jarige vluchteling kreeg vandaag te horen dat hij alsnog een verblijfsvergunning krijgt.

Sercan Özmeral vluchtte twee jaar geleden vanuit Turkije naar Deventer. De familie van Sercan accepteerde niet dat hij homo is. Zijn vader en oom zouden hem hebben geprobeerd te vermoorden. Het verhaal van Sercan werd niet geloofd.

Tot twee keer toe werd zijn asielaanvraag afgewezen, want volgens de IND is Sercan 'niet gay' genoeg. Hij zou geen homo zijn. Dankzij steun van diverse politieke partijen, de burgemeester van Deventer én een brandbrief van LHBTI-belangenorganisatie LGBT Asylum Support aan de staatssecretaris, kreeg hij nog een kans

En vandaag was daar het verlossende antwoord: de 29-jarige mag in Nederland blijven. Sercan is dolgelukkig: "Ik kan het nog niet geloven."Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer homo IND vluchteling asiel Nieuws
Deel dit artikel: