nieuws

Op pad met vuurwerkcontroleurs: 25 punten waaraan handelaren moeten voldoen

De Omgevingsdienst Twente heeft alle opslagplaatsen en verkooppunten van consumentenvuurwerk in Twente gecontroleerd. Er zijn geen bijzonderheden aangetroffen.
Om de veiligheid en het milieu te waarborgen, voert de Omgevingsdienst Twente in opdracht van de Twentse gemeenten controles uit bij ruim zeventig bedrijven in Twente. Dit doet ze in de maanden voor de jaarwisseling en tijdens de verkoopdagen.

Vuurpijlen

De controleurs troffen tijdens de controles geen noemenswaardige misstanden aan. Wel stonden bij een handelaar uit Hengelo vuurpijlen binnen handbereik van klanten op de balie, en dat mag niet. Deze handelaar heeft z'n vuurpijlen weggehaald.

Checklist

De toezichthouders hebben een checklist met ruim 25 controlepunten. Er wordt onder andere gekeken naar de bouwkundige staat van de opslag, de brandveiligheid en de wijze waarop vuurwerk is opgeslagen.
Ook wordt gecontroleerd op de hoeveelheid vuurwerk in de verkoopruimtes en opslagen.

Samenwerking

Alle vuurwerkopslagen en verkooppunten worden minimaal twee keer bezocht door toezichthouders van de Omgevingsdienst Twente. De eerste controles waren in november en begin december. Tijdens de verkoopdagen op 28, 30 en 31 december worden de bedrijven nogmaals bezocht.
De Omgevingsdienst Twente werkt samen met Veiligheidsregio en Brandweer Twente. Als er overtredingen worden geconstateerd, dan volgt een waarschuwing of een boete. Bij bepaalde overtredingen wordt de politie of brandweer ingelicht.
Met deze aanpak stimuleert de Omgevingsdienst Twente bedrijven om de regels met betrekking tot vuurwerk en veiligheid na te leven.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.