nieuws

Glazen Huis Gramsbergen brengt ruim 54.000 euro op voor ALS

Glazen Huis Gramsbergen haalt opnieuw recordbedrag op: ruim 54.000 euro voor ALS
Glazen Huis Gramsbergen haalt opnieuw recordbedrag op: ruim 54.000 euro voor ALS © Facebook Alles voor ALS
Het Glazen Huis Gramsbergen heeft ruim 54.000 euro opgebracht en daarmee is het record van vorig jaar opnieuw gebroken. Vier vrijwilligers lieten zich 95 uur lang opsluiten om geld in te zamelen voor de spierziekte ALS. 
Het is dit jaar de zevende keer dat een groep vrijwilligers zich laat opsluiten voor het goede doel. Mensen kunnen onder andere geld doneren door te bieden op platen, die dan door de dj's in het huis worden afgespeeld. Ook wordt geld ingezameld door andere acties. Zo liet vrijwilliger Jan Wittenberg zijn imposante snor eraf scheren voor 530 euro.
Om negen uur vanavond mochten de dj's het huis verlaten. Toen werd duidelijk hoeveel geld de actie heeft opgeleverd: de teller steeg tot 54.145,15 euro. "Een dikke like voor onze bewoners", schrijft de organisatie op haar Facebookpagina.
Vorig jaar haalden de vrijwilligers 53.906 euro op. 

Emoties

Vanmiddag nam RTV Oost een kijkje bij het Glazen Huis Gramsbergen. Doordat de bewoners lange tijd amper hadden gegeten en slecht hadden geslapen, liepen de emoties soms hoog op. Vooral de bezoekjes van ALS-patiënten en artsen maakten zichtbaar indruk. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.