nieuws

Honderd auto's, zevenduizend kilometer en veertig graden vorst: de ScanCoveryTrial is begonnen

Zo'n honderd auto's zijn vanochtend vanuit Haaksbergen vertrokken voor een toertocht van ongeveer zevenduizend kilometer. De deelnemers van de ScanCoveryTrial rijden naar en door Scandinavië, maar weten nog niet waar ze precies heen gaan. 
De route wordt op het laatste moment bekendgemaakt. Bij vertrek kregen de deelnemers te horen dat ze naar Beckum moesten rijden. Daar kregen ze via een sms en e-mail de volgende aanwijzing.
Wat al wel van tevoren bekend werd gemaakt, is dat de reis ook naar IJsland gaat. Dat zullen de deelnemers niet per auto doen, maar met een vliegtuig. Vanaf welk vliegveld dat zal zijn en wanneer ze vertrekken, weten de deelnemers nog niet. Iedereen is op zaterdag 11 januari weer terug in Nederland. 

Veertig graden vriezen

De deelnemers rijden in hun eigen auto's, de meesten laten zich sponsoren. Het geld gaat naar verschillende goede doelen. De ScanCoveryTrial is geen rallywedstrijd, maar een autotoertocht.
De deelnemers moeten voorbereid zijn op barre weersomstandigheden onderweg, zo kunnen ze op plekken komen waar het meer dan veertig graden kan vriezen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.