nieuws

Code oranje en vuurwerk: onder andere in Enschede, Zwolle en Geesteren ongelukken

Het is een ongelukkige combinatie: de code oranje die door het KNMI is afgegeven en het vuurwerk op oudejaarsavond. In onder andere Enschede, Zwolle, Tuk, Deventer, Oldenzaal en Geesteren zijn vanavond ongelukken gebeurd. Hieronder een overzicht. 
Dit overzicht wordt gedurende de avond aangevuld. 

Tuk

Door de hevige mist is een ouder echtpaar met de auto in een sloot tot stilstand gekomen. Het ongeluk gebeurde op de Oldemarktseweg bij Tuk. Beide personen raakten niet gewond. De politie heeft het echtpaar opgevangen om op de berger te wachten. 

Deventer

Op de Joost van den Vondellaan in Deventer is een auto volledig uitgebrand. Oorzaak is nog niet bekend. Politie gaat morgen onderzoek doen naar mogelijke brandstichting.
Auto verwoest door brand in Deventer
Auto verwoest door brand in Deventer © De Vries Media
Verder is in Deventer aan de Keizer Frederikstraat vanavond een auto uitgebrand. De brand ontstond rond half twaalf en daarbij kwam veel publiek kijken. Volgens omstanders is vuurwerk de oorzaak van de brand. Niemand raakte gewond. 

Zwolle

Plastic tuinmeubilair bij een woning in de Hornstraat stond vanavond in de brand. Het kozijn en de toegang naar de keuken waren helemaal zwart. De brandweer heeft de totale woning moeten ventileren. De ambulance is aanwezig. 
Ook heeft er een schietpartij plaatsgevonden aan de Buitengasthuistraat. De persoon is aan zijn of haar verwondingen overleden. Lees hier meer.

Geesteren

De brandweer rukte vanavond uit voor een schuurbrand aan de Vriezenveenseweg in Geesteren. Dit bleek te gaan om een afvalbrand achter de schuur. De brandweer heeft de brand geblust. 

Enschede

In de Adam Pijnackerstraat in Enschede is vanavond een auto uitgebrand. Toen de hulpdiensten arriveerden stond de volledige auto al in de brand. Oorzaak is waarschijnlijk vuurwerk en de auto is afgesleept door een bergingsbedrijf. 

Hengelo

Een busje stond vanavond in Hengelo op een parkeerplaats aan de Clercqdwarsstraat in de brand. De voorkant van het busje is flink beschadigd. De brandweer heeft de brand geblust. 
Busje flink beschadigd in Hengelo
Busje flink beschadigd in Hengelo © Jack Huijgens/NewsUnited

Oldenzaal

Een gasfles heeft vanavond door nog onbekende oorzaak vlam gevat in Oldenzaal. Op drie verdiepingen aan de Potskampstraat is brand uitgebroken. De brandweer was ter plaatse met meerdere voertuigen. Zowel het onderste appartement als de woning erboven hebben flinke schade opgelopen. Ambulancepersoneel was ook aanwezig, maar hoefde niet in actie te komen. 

Enschede

In een flat aan de Waalstraat in Enschede is door vuurwerk brand ontstaan. Bij aankomst van de hulpdiensten was er sprake van een vlammenzee op het balkon. Het balkon en het appartement hebben flinke schade opgelopen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.