nieuws

Wat vind jij: Bij nieuwjaarswensen horen ook drie kussen

Wat vind jij? Stem, en praat mee!
Wat vind jij? Stem, en praat mee! © RTV Oost
2 januari, de collega's druppelen de werkvloer op en dan... Geef je ze drie kussen of een hand? En wat willen jouw collega's? De nieuwjaarswensen kunnen voor ongemakkelijke situaties zorgen. Maar wat heeft jouw voorkeur? 
De ongemakkelijkheid komt voort uit onduidelijkheid. Veel mensen weten niet hoe ze hun collega's moeten begroeten. Het is onduidelijk wat er verwacht wordt. 
Vorig jaar somden we vijf tips op etiquette-expert Gonnie Klein Rouweler. 

Tip 1:

"Wees altijd van te voren duidelijk. Dat betekent dat je van te voren al zegt: ik ga niet zoenen."

Tip 2:

"Let op de lichaamstaal van de ander. Als je ziet dat hij of zij er geen zin in heeft, ga dan niet toch een zoen geven."

Tip 3:

"Als je wél gaat zoenen, sla dan niet mensen over. Kies dus niet alleen de hele leuke collega's uit. Overslaan dat kan niet."

Tip 4:

"Als je ziet dat een collega je aanvalt, doe dan je armen over elkaar. Je zet dan als het ware de boel op slot. Strek desnoods je linkerarm uit of houd de ander met je linkerhand op zijn schouder op afstand. Blijf vooral glimlachen, je wilt natuurlijk niet dat de ander zich ongelukkig gaat voelen."

Tip 5:

"Gebruik geen smoesjes. Bijvoorbeeld dat je niet zoent omdat je verkouden bent. Stay professional and you never go wrong."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.