nieuws

Klimaatduik in Oldenzaal groot succes

Klimaatduik in Oldenzaal groot succes
Klimaatduik in Oldenzaal groot succes © Jauke Boerdam
Ongeveer tweehonderd mannen en vrouwen staan bibberend aan de waterkant bij het Outdoor Challenge Park in Oldenzaal. Dit jaar is de nieuwjaarsduik hier georganiseerd en staat in het teken van het klimaat. 
"Wij hebben al vaker mee gedaan." Terwijl Majlen Schonewille zich samen met haar vriendinnen in de partytent omkleedt, vertelt ze over hoe haar lijf vorig jaar reageerde. "Ik liep het strand op en ik voelde niet eens dat ik mijn voeten in het zand zette." 

Groen

Organisatrice Elke Groot Hulzeis is trots dat het Outdoor Challenge Park veel moeite doet om milieubesparend te werken. "We zijn een Green Key locatie en daarom hebben we ervoor gekozen om het milieu centraal te stellen." 
Dat de duik dit jaar in het teken staat van het klimaat, weten maar weinig deelnemers. Er zijn een paar mensen uit Korea die het wel weten: ze houden een bord vast waarop staat dat de mens goed voor de wereld moeten zorgen. Maar de meeste mensen komen gewoon om het nieuwe jaar in te luiden. 
De klimaatduik van Overijssel was in Oldenzaal

En dan...

Na een korte warming-up is het tijd om af te tellen, daarna rennen de schaarsgeklede deelnemers op het water af. Gillend gaan ze het water in en rennen daarna snel weer terug.
Terwijl een enkeling echt gaat zwemmen, weten Majlen en haar vriendinnen precies wat ze moeten doen. "Direct de hottub in, want dan komen de tintelingen en word je weer lekker warm."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.