nieuws

Omwonenden dodelijke schietpartij in Zwolle mogen weer naar huis

Omwonenden dodelijke schietpartij in Zwolle mogen weer naar huis
Omwonenden dodelijke schietpartij in Zwolle mogen weer naar huis © De Vries Media
De omwonenden van de dodelijke schietpartij gisteravond in Zwolle, die de nacht ergens anders moesten doorbrengen, mogen weer naar huis. De politie is klaar met het forensisch onderzoek in de Buitengasthuisstraat, waar een man tijdens oudejaarsavond werd doodgeschoten.
Inmiddels is het onderzoek afgerond in de straat en het gebied dat was afgezet weer vrijgegeven. De omwonenden kunnen vannacht dus weer in hun eigen bed slapen. 

Vijfde

Het schietincident is de vijfde in vier maanden tijd in de stad. Burgemeester Snijders reageerde geschokt op de schietpartij van gisteravond. "Ik vind het schokkend dat er in Zwolle mensen rondlopen met een vuurwapen. Dat wil je niet, iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze stad Zwolle!"

Veel vragen

Onduidelijk is hoe laat de schietpartij plaatsvond. Getuigen meldden bij de politie dat ze al rond kwart over acht mogelijk schoten hebben gehoord, terwijl rond tien over half tien 's avonds het slachtoffer werd gevonden.
Ook is nog onduidelijk of het om één of meerdere daders gaat. Het rechercheteam heeft dan ook nog veel vragen en roept mensen op die iets hebben gezien of gehoord zich te melden. Er is voor zover bekend nog niemand aangehouden. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.