Boeren in Nederland bedreigd met vernieling, sabotage en brandstichting

"Wij gaan jullie arrogantie, ontkenning, onwil en terreur niet met lede ogen aanzien. Als jullie niet inbinden, wordt elke boerderij in Nederland in 2020 een potentieel doelwit voor sabotage en zelfs brandstichting." Deze dreigende woorden zijn gericht aan boerenorganisaties Agractie Nederland en Belangen Agrarysk Fryslân, die de afgelopen maanden actie hebben gevoerd tegen het stikstofbeleid in Nederland.

De organisaties kregen eind vorig jaar een dreigbrief toegestuurd met daarin ernstige bedreigingen en een ultimatum als de boeren doorgaan met actievoeren. 

De brief is ondertekend met vier afgekorte namen. De afzenders dreigen hun netwerken te mobiliseren als de boeren niet stoppen met protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. De organisaties nemen de bedreiging 'uiterst serieus'. 

Onderzoek

Belangen Agrarysk Fryslân heeft aangifte gedaan van bedreiging namens de Nederlandse boeren. "Ook de politie neemt de bedreiging uiterst serieus en heeft een onderzoek aangekondigd. Wij laten ons niet intimideren en gaan door met het verdedigen van onze belangen, waar nodig met acties waar wij volgens de grondwet recht op hebben."

Waakzaam

De boerenorganisaties roepen alle agrariërs op waakzaam te zijn, waar mogelijk camera's te installeren en toezicht in te stellen.

"Stel de wijkagent in uw regio op de hoogte van de dreiging", luidt de oproep aan boeren in Nederland. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
boeren Groen Overijssel boerenprotest Nieuws
Deel dit artikel: